Eficiència energètica als ascensors

El confort, la fiabilitat i la seguretat són 3 característiques desitjables i esperables en tot ascensor, però també l’eficiència energètica, una qüestió completament oblidada a l’hora de triar un elevador i que suposa un gran estalvi en la factura mensual de la llum de qualsevol unifamiliar, edifici d’oficines o comunitat de veïns.

En Ascensors Carbonell treballem des de fa anys amb algunes de les tecnologies i components més eficients del mercat en tots els elevadors nous que fabriquem i instal·lem. Per als quals porten temps en funcionament, realitzem una completa anàlisi de la despesa energètica de la màquina per a oferir una millora i modernització de la instal·lació que reduïsca el consum i millore l’eficiència.

eficiencia energética

Alguns dels elements que ajuden a reduir el consum energètic de qualsevol ascensor són:

  • Il·luminació de cabina eficient: l’actualització del sistema d’il·luminació de cabina per tecnologia LED pot suposar una reducció del 75% del consum energètic de l’ascensor. També ajuda a contindre la despesa la instal·lació d’un sistema d’apagat automàtic de la llum de la cabina quan l’ascensor no estiga en ús.
  • Sistemes de regeneració d’energia: cada vegada que el motor que acciona l’elevador es posa en funcionament, es genera energia que es retorna immediatament a la xarxa, podent utilitzar-se de nou en un altre consum.
  • Variador de freqüència: la substitució d’un variador de freqüència antic per un d’última generació, que aconsegueix suavitzar les arrancades i frenades de l’ascensor, pot estalviar fins a un 50% del consum en disminuir els pics de consum de la instal·lació.

En Ascensors Carbonell no sols ens preocupem per fer més còmoda la teua vida amb totes les solucions de transport vertical que podem oferir-te, també tenim en compte el respecte al medi ambient en la forma i manera de dissenyar els nostres ascensors. Fabriquem el present sense comprometre el futur.

Ascensors Carbonell S.A ha sigut beneficiària del Fons Europeu de Desenvolupament Regional l’objectiu del qual és promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat i gràcies al qual ha pogut dissenye i desenvolupament de millores en la cabina d’ascensor. Aquesta acció ha tingut lloc durant 2022. Per a això ha comptat amb el suport del programa *InnoCámaras de la Cambra de València.

IMDIGA/2022/565

Procés automàtic de gestió d’inspeccions i traçabilitat en ascensors

El projecte té com a objectiu principal desenvolupar i implementar millors en diversos processos relacionats amb la fabricació d’ascensors, així com en aquells relacionats amb les inspeccions i verificacions d’aquests.

Per a això, es desenvoluparan eines per a aconseguir l’automatització del flux d’informació i de la gestió de documents i autoritzacions. D’aquesta manera, d’una banda s’optimitzarà la utilització dels recursos implicats en els processos, tant materials com de personal, i d’altra banda s’assegurarà la traçabilitat dels components de seguretat dels ascensors, requisit exigit per la normativa vigent.

Subvenció concedida: 9.937,26 €

 Aquesta ajuda està cofinançada per la Unió Europea a través del programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2021-2027