Amb el pas del temps, els xicotets escalons que existeixen en les entrades de les finques es converteixen en grans obstacles a superar. Per aquest motiu, cada vegada són més les comunitats de veïns que prenen mesures, però, la relació cadires salvaescaleras i els seus preus pot generar dubtes.

Per aquest motiu, et portem tota la informació que necessites per a aconseguir l’opció que més s’ajuste al teu cas.

Plataformes salva escales

Aquesta opció consisteix en una xicoteta superfície mòbil que es desplaça sobre els escalons. És la més emprada per a casos en els quals s’utilitzen cadires de rodes o escúters per a persones majors.

  • Pros: permet salvar distàncies de diversos escalons, però també trams d’escales amplis. La seua instal·lació no requereix de grans obres i es duu a terme de manera ràpida i senzilla. Així mateix, el seu ús és molt fàcil, perfecte per a persones majors poc assídues a les noves tecnologies; es pot utilitzar per un mateix, sense necessitat de l’ajuda d’una altra persona, fins i tot en els casos de cadires de rodes. Finalment, el seu abast d’ús és molt divers; des de persones amb mobilitat reduïda, a carrets de la compra, pares amb bebés…
  • Contres: malgrat la seua instal·lació senzilla, una vegada instal·lades ocupen molt espai. Aquest és un dels motius més determinants a l’hora de triar-la. Es necessita, obligatòriament, una superfície suficient, per la qual cosa no és bona opció en rebedors xicotets o estrets. De la mateixa manera, en el cas d’escales corbes, la seua funció es complica o fins i tot s’impossibilita.

Cadires salva escales

A diferència de les plataformes, aquesta elecció es basa en la col·locació d’un raïl sobre el qual es llisca una cadira adaptada.

  • Pros: permet salvar distàncies de diversos escalons o pisos. De la mateixa manera, la seua instal·lació és senzilla i ràpida, ocupant poc espai una vegada instal·lada. Per aquest motiu, pot col·locar-se sense problemes en llocs estrets o superfícies xicotetes, amb poc marge d’espai. El seu maneig és fàcil i segur i a més ofereixen diverses opcions d’acabat, les quals es poden personalitzar perquè no desentone amb l’entorn.
  • Contres: el seu ús és més limitat, perquè no pot transportar cadires de rodes o carrets. La persona hauria de ser capaç d’asseure’s en la cadira.

Les cadires salvaescaleras i els seus preus no són molt diferents dels de les plataformes salvaescaleras. Per aquest motiu, el factor que determinarà l’elecció de l’una o l’altra no serà el seu preu. Seran les característiques de l’espai i l’ús que se li vaja a donar (cadires de rodes o mobilitat reduïda).